Björn Liedéns författarinlägg Hälsa och natur

31/12/2015

Lästips idag: Den politiska kursen behöver uppenbarligen läggas om

klippsvdtva

 

30/12/2015

Psykoanalysen avslöjas igen

Psykoanalysens axiom – det mångåriga, tvångsmässiga ältandet – utmanas av en ”opersonlig” dator.

Istället för att betala kanske 100 000 får man terapin gratis.

Underbart!

klippdnsex

 

29/12/2015

Lästips idag: Så kan klimatförbättringen också beskrivas

Filed under: Allmänt,Mediekratin,Natur — Björn @ 9:27

Nedanstående text är ett läsvärt stycke om man är vaksam och noterar att fördelarna med en klimatförbättring för sanningens skull också måste beskrivas. På varje svensk som föredrar vintern går det cirka tio svenskar som föredrar sommaren.

klippdnfem

 

28/12/2015

Två av tre psykodynamiska forskare fuskar

Årets i särklass största psykologiska forskningsnyhet är att fusket inom den psykodynamiska forskningen är mycket stor. Det är i sig mycket upprörande eftersom är det någonstans som fusk/slarv inte ska få förekomma så är det inom forskningen. Politiskt tillrättalagda slutsatser kan ”få” ljuga men det får vetenskapligt baserade forskningsresultat absolut inte göra.

I och med detta avslöjas Freuds luftslott än en gång.

Det aktuella forskningsresultatet är väldigt viktigt då det nyligen har påståtts att ny modern psykodynamisk forskning har lika bra resultat som den kognitiva beteendeterapin (KBT) – som alltid är evidensbaserad – dvs. vetenskapligt hållbar.

Den huvudansvariga psykologiprofessorn Brian Nosek har av både seriösa vetenskapliga tidskrifterna Science och Nature utsetts till en av de tio viktigaste vetenskapsmännen för år 2015.

Ett av skälen till det är att den kritiskt granskande forskningsgenomgången är den största som någonsin gjorts. Och då hittar man att av 100 granskade rapporter håller 61 inte godkänd vetenskaplig kvalitet.

Se DN:s referat nedan och abstrakt ur Science (28 augusti 2015) med rubriken: ”PSYCHOLOGY. Estimating the reproducibility of psychological science.”

klippdnfyra

 

 

26/12/2015

Fyra hamnbilder från Oskarshamn

Filed under: Natur — Björn @ 8:40

oskarshamnett

Foto: Margareta

Ölandsfärjan ligger nu vid kaj.

oskarshamntva

Foto: Margareta

Ute på sundet väntar öppet vatten.

oskarshamntre

Foto: Margareta

I lasthamnen arbetades det för fullt.

oskarshamnfyra

Vid horisonten väntar Blå jungfrun.

 

25/12/2015

Vindkraften förfular landskapet

Filed under: Allmänt,Hälsa,Kultur,Mediekratin,Natur,Politik,Psykisk hälsa — Björn @ 8:42

Det är av intresse att se att vindkraftens estetiska, förfulande störning av landskapsbilden blir för allt fler människor av avgörande betydelse.

Igår blåste dessutom tydligen flera vindkraftverk ner i trakten av Vetlanda. Allt starkare vindstötar i starkare stormar kan uppenbarligen bli till bekymmer.

Vindkraften får naturligtvis utvecklas men bara i miljöer där inte närboende människor störs av ”kvarnarna” – störningar på naturen är förstås också inte acceptabla.

ekologi

 

 

24/12/2015

Svenska folket: Bromsa invandringen

Filed under: Allmänt,Familjen,Kultur,Mediekratin,Politik,Psykisk hälsa — Björn @ 10:12

Professorn i Internationell hälsa, Hans Rosling, är världsberömd därför att han synliggjort mycket av den desinformation som västerländska media ägnat sig åt de senaste tre årtiondena. Han har därför flera gånger uttryckligen sagt att vill vi veta hur saker och ting förhåller sig i världen ska man inte läsa tidningarna, lyssna på media utan vända sig till andra och säkrare källor.

Därför är det extra värdefullt att DN använt sig av Ipsos opinionsinstitut för att synliggöra den vanliga medborgarens syn på invandringsproblematiken – samtidigt som den journalistiskt skruvade bilden inte redovisas.

”Internetdemokratin” visar då på en mycket dramatisk omsvängning hos allmänheten på så kort tid som bara tre månader. Läs gärna artikeln i sin helhet.

dn

 

Older Posts »

Powered by WordPress